Av Øyvind Brenne, sportssjef VG Nett (twitter)

I dag – samme dag som VM på ski forsiktig starter med kvalifiseringer for mesterskapets største outsidere – lanserer vi på VG Nett det vi har som mål at skal bli Norges ledende sportsblogg.

De neste ukene vil nyhetsbildet domineres av det første store skimesterskapet på norsk jord siden 1997. I et internasjonalt idrettsperspektiv er ikke VM på snø akkurat verdens viktigste arrangement, men her i Norge er et VM på hjemmebane noe av det største. Derfor VG vil ha et mannsterkt team i sving både i redaksjonen i Akersgata og i Holmenkollen for hver dag å levere den beste dekningen gjennom døgnet på nett, og det beste produktet på papir.

Foto: Line Møller

Foto: Line Møller

I denne bloggen vil forskjellige journalister fra både papir- og nettredaksjonen bidra etter alle øvelser hvor det deles ut medaljer. Dere kan gjerne komme i godt humør, slik Therese Johaug og Vibeke Skofterud er her – eller bli engasjerte. Vi gleder oss uansett til å lese og svare på dine meninger i kommentarfeltet under bloggene.

Så hvilke forventninger har vi i redaksjonen til VM? Store. Vi håper det blir en folkefest, og en sportslig suksess. Intet mindre enn ni norske gull ble tippet da vi gikk gjennom VM øvelse for øvelse i papiravisen tirsdag.

Denne bloggen vil for øvrig fortsette å oppdatere jevnlig også etter at Petter Northug har feid svensker og russere ut av langrennsstadion på 5-mila.

Blir det barneskirenn for de norske i VM? Og hva synes du om at VG-sporten oppretter en ny sportsblogg?

Tips oss hvis dette innlegget er upassende