Av Bjørn Arne Johannessen, sportsjournalist i VG.

Lagkonkurranse i normalbakke er tilbake på VM-programmet. Det skulle aldri ha skjedd. Det får holde med én. I storbakke.

Det internasjonale skiforbundet (FIS) har tydeligvis ikke klart å bestemme seg for hva de skal gjøre. Lag i normalbakke ble første gang arrangert i Lahti-VM i 2001. Så ble det pause i fire år før konkurransen dukket opp i Oberstdorf-VM i 2005. I dag ble den kjørt for tredje gang. La oss håpe det var siste.

Jeg tipper det bare er Østerrike som vil at det blir holdt liv i øvelsen. De har vunnet den alle tre gangene. Og det forsterker åpenbart alpelandets posisjon som skihoppingens supermakt – som vist ved seieren i dag.

Det må gjerne være lagkonkurranse i normalbakke. Men da for jentene. De har ingen i dag. Den mannsdominerte hoppsporten har fire herreøvelser i VM. Kvinnene har én. Det er feil. Og en fornærmelse.

Argumentene til FIS er de samme som IOC har brukt mot jentehopp. For dårlig sportslig nivå. Og for få nasjoner som deltar. Etter at jentene fikk sin individuelle VM-øvelse i Liberec-VM for to år siden har de ”tråkket” så hardt i hoppet at de etter all sannsynlighet får være med i Sotsji-OL i 2014.

Fra neste sesong får Anette Sagen & co endelig verdenscupstatus. De skal fram i rampelyset. Nå får de blant annet hoppe i heksegryta i polske Zakopane.

Hva synes du bør gjøres?

Tips oss hvis dette innlegget er upassende