Av Wegard  Bakkehaug, sportsjournalist i VG Nett (Twitter)

mikkoFor oss journalistene i Holmenkollen er det et mål å være tettest på utøverne – helst hele dagen. Sånn sett merker kanskje vi bedre enn folk som sitter foran skjermen hvordan kombinertgutta skiller seg ut fra resten av utøverne her oppe.

Mens Petter Northug, Marit Bjørgen og de andre skistjernene skjermes maksimalt, står kombinertgjengen velvillig å svarer på spørsmål om alt mellom himmel og jord – og litt til. Pressetreffet tirsdag ettermiddag ble ikke gjennomført i den store salen hvor langrennsløperne samles. Mikko Kokslien og lagkameratene tok praten med journalistene utenfor, på gangen, med store deler av ski-VMs frivillige team virrende rundt seg.

Bortsett fra kombinertbronsen har VM vært skuffende for Mikko Kokslien – som sammen med Magnus Moan er troppens største profil. Unggutten er på mange måter symbolet på den avslappede og småkoselige kulturen i kombinertleiren. Presset er selvsagt på et helt annet nivå enn hva langrennsgjengen opplever, men uansett idrett skal man lete lenge etter en triveligere toppidrettsutøver enn Mikko Kokslien.

Lillehammer-karen er på mange måter grasrotas mann i Holmenkollen. Kun tre dager før VM-åpningen var Kokslien på salgsmøte for bedriften han selger hjertestartere for. Søndag kveld, dagen foran lagkonkurransen, tok han turen til Manglerudhallen for å se Lillehammers hockeykjemper fra hjembyen i kamp mot MS.

Mikko Kokslien er rett og slett en tvers gjennom hyggelig kar. Tror dere han og resten av kombinertgutta kan ta en ny medalje i storbakken fredag?

Tips oss hvis dette innlegget er upassende