Av Aslân Farshchian, sportsjournalist i VG (Twitter)

spain-soccer-champio-340Det var tøft å vise Robin van Persie ut av Barcelona-Arsenal-kampen. I overkant tøft. Dommer Massimo Busacca burde vist bedre skjønn, du gir ikke gult kort nummer to i en slik situasjon, i alle fall ikke i denne typen kamp.

Men det er et stykke fra å diskutere utvisningens riktighet til å si at Arsenal tapte kampen på det. Kanskje kunne de forsvart seg enda bedre og tvunget Barcelona til å ligge igjen med én spiller mer for å stoppe kontringer, men dette var overkjøring i 90 minutter – med en fortjent vinner. Kort eller ikke.

I rekken av kuriøse kampfaktaer registrerer jeg at Arsenal hadde null skuddforsøk på 90 minutter i en kamp manager Arsene Wenger varslet at de ikke ville legge seg bakpå og sikre uavgjort. I Norge, et av få land som teller sjanser, må alle mål komme fra en sjanse. Til og med Bjarte Flems selvmål er en sjanse, slik er mekanikken. Så derfor må Sergio Busquets’ selvmål til 1-1 regnes som en sjanse. Men skuddforsøk var det altså ikke et eneste et av.

Det er lett å forstå van Persies sinne og Arsene Wengers frustrasjon, for frustrende var det garantert, men utvisningen sendte ikke Arsenal ut av Champions League.

Den gjorde bare vondt verre.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende