Av Øyvind Brenne, sportssjef VG Nett (twitter)

TILLIT: Egil Olsen har hatt Jon Knudsen som førstevalg.

Med Jon Knudsen (36) uaktuell til Danmark-kampen, har Egil Olsen plutselig fått en kjempeutfordring i fanget.

Knudsen har – gjennom stabile prestasjoner uten å glitre – vært en suksessfaktor for Drillo i EM-kvalifiseringen. Jeg var til stede på Hampden Park da Knudsen , i en alder av 33 år, debuterte for Norge høsten 2008. Før kampstart var de fleste usikre på om Knudsen ville takle presset, men etter å ha holdt buret rent i den skotske larmen, har Knudsen vært bankers i startoppstillingen.

Faktisk har keeperen vært et så sikkert kort at det er få skader som hadde vært verre for en landslagssjef som verdsetter en sisteskanse på bølgelengde med et samspilt forsvar.

Kan hende bare Brede Hangeland, John Arne Riise eller Morten Gamst Pedersen hadde vært verre å miste før Danmark-kampen med tanke på gapet ned til erstatteren.

Det skriver jeg med tanke på at Moa er en verdig erstatter for John Carew, selv om han ikke har de samme egenskapene som oppspillspunkt. Og at for eksempel Vadim Demidov kan gå inn for Kjetil Wæhler, at Ruben Yttergård Jenssen kan erstatte Christian Grindheim og Espen Ruud kan gjøre en jobb for Tom Høgli – som han gjorde for Riise mot Portugal.

Spørsmålet nå er hva Drillo og Ola By Rise gjør med keeperplassen.

Rune Jarstein ville vanligvis vært det naturlige valget som Stabæk-keeperens erstatter, men spesielt en langvarig skade gjør at det vil være gambling å plassere ham i målet med minimal kamptrening det siste halvåret. Jarstein har det største potensialet – og det er verdt å merke seg at han var Drillos valg mot Tyskland i sin første kamp i comebacket, men han er også den det koker fortest over for.

Espen Bugge Pettersen har fått prøvd seg uten å gjøre seg bort et par landskamper, og ligger nok best an nå, men med tanke på manglende erfaring må han omtales som et usikkert kort til storkampen på Ullevaal.

Bak disse er det ingen norske keepere som har vært i landslagstropper før som er aktuelle. Espen Johnsen – en gang 2000-tallets naturlige landslagskeeper – har lagt opp. Thomas Myhre har trappet ned, mens Håkon Opdals karrierepil har pekt bratt nedover lenge. Hvis Drillo skal ha med tre keepere, tipper jeg Kenneth Høie kommer inn i troppen. Han slapp inn 60 mål for Start i fjor, men har i flere sesonger levert solid for kristiansanderne – og bak ham igjen ser jeg få andre.

Per Morten Kristiansen i Haugesund, Lasse Staw i Fredrikstad og Adam Larsen i Strømsgodset (som også har ghanesisk pass) er i så fall kandidatene.

Hva mener du Drillo bør gjøre?

Tips oss hvis dette innlegget er upassende