Av Knut Espen Svegaarden, sportsjournalist i VG (Twitter-profil)

Danske BT offentliggjorde at Drillo har en sønn i Danmark – og trodde det ville uroe den norske troppen før møtet på Ullevaal lørdag kveld.

Landslagssjef Egil Olsen ankommer treningen på Ullevaal stadion fredag.

Landslagssjef Egil Olsen ankommer treningen på Ullevaal stadion fredag.

Egil Olsen er snart 69 år gammel. Jeg har kjent ham i rundt 25 av dem. Og en ting er helt sikkert: Det er endel som skal til for at Drillo lar seg påvirke – og enda mer til for at han lar det gå ut over noe eller noen.

Så i den grad historien var laget for å opprøre Norge før Ullevaal-møtet – da var det total bom.

Drillo har alltid hatt en viss ro over seg. Men i sin forrige periode som landslagssjef (1990-98) lot han seg hisse opp og irritere opptil flere ganger. Da var han i 50-årene. Nå – i 60-årene – er det knapt mulig å hisse opp gubben mer.

Det må i så fall være i temaene spillestil eller geografi.

Så jeg garanterer at sønne-saken ikke påvirker det norske landslaget før møtet med Danmark. Men hadde det skjedd med en av spillerne så er jeg mer usikker. Spillere står mer sammen, påvirkes mer sammen og lar seg lettere påvirke av utenomsportslig fokus.

Men når en så rutinert mann som Drillo – og mediesjef Jon Mørland – får en slik sak i fanget, så takler landslagsleiren det glimrende. Fordi Drillo ikke bryr seg.

Det som i realiteten skjedde fredag virker motsatt. Som Nils Arne Eggen i sin tid tok av for presset mot spillerne med tildels spinnville utspill, kom egentlig sønne-saken til Drillo som bestilt.

Fordi Drillo håndterte saken proft og riktig ved å si at denne saken ikke var noen sak – for han. Og ved at han ville forlate lokalet om spørsmålene fortsatte rundt sønnen hans, en sønn som gikk fra å være den ukjente til den mest kjente av landslagssjefens tre gutter på noen timer.

Men de norske spillerne slapp lett, fikk en dag uten det store maset – og kan takke danske BT og Drillo for det.

For Drillo har ren samvittighet, hans nærmeste familie har visst om sønnen i lang, lang tid. Det er det eneste som er viktig for Norges landslagssjef.

Overfor offentligheten har ikke Drillo noen plikt til å forklare seg.

Han vil bruke all sin energi på en fotballkamp som han både tror og håper han kan vinne.

Kampen mot pressen vet han at han ikke kan vinne.

Men han trenger ikke hjelpe dem heller.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende